petek, 15. januar 2016

Okusen zajtrk z Rawr čokolado

Ahoj! :)
Z Natalijo sva veliki ljubiteljici čokolade in ko sva pred kratkim dobili možnost, da preizkusiva čokolado Rawr, sva bili takoj za. Na našem trgu so te čokolade novost, ki jih je iz Velike Britanije k nam uvozilo podjetje Moja čokolada. Prepričani sva, da ste za Rawr že slišali, če pa še niste, vama bova zaupali, zakaj je ta čokolada povzročila pravi bum. 
Kupite lahko šest različnih vrst oziroma okusov: 
 pomaranča
 mentol
 goji jagode in vanilija
lucuma
 temna čokolada 80 % in 68 %.
Midve sva si izbrali čokolado z goji jagodami in vanilijo ter kakavovo tablico z lucumo. Prva vsebuje najmanj 72 % kakavovih delcev, slajena je s kokosovim sladkorjem, za bogatejši okus pa poskrbijo perujski sadež lucuma, goji jagode in vanilija. Vanilija pri čokoladi ni najbolj izrazita, kar pa naju ni motilo, saj te pri okušanju bolj prevzamejo goji jagode. 
Tablica z lucumo vsebuje najmanj 46 % kakavovega masla, kokosov sladkor in seveda lucumo. Je bolj sladka od prve in se hitreje stopi v ustih.
Izdelovalci čokolade se lahko pohvalijo še z dejstvom, da je ovitek čokolade možno 100 % reciklirati, in da sam papir vsebuje 10 % kakavovih luščin.
Obe čokoladi sta bili odličnega okusa (kljub temu, da ne vsebujeta belega sladkorja, raznih arom in drugih dodatkov) in sva ju kar hitro zmazali - brez slabe vesti. Želeli sva ju vključiti še v kakšen recept, in ker sta čokoladi že sami po sebi polnega okusa, je nisva želeli kombinirati s preveč izrazitimi okusi oziroma sva čokolado želeli obdržati v obliki, kakršni je. 
In ker čokolade po navadi ne jemo za zajtrk, sva se odločili, da to spremeniva in pripraviva ovsene kosmiče, s kivijem, pirinimi muesliji in koščki Rawr kakavove tablice z lucumo. ;)
Sestavine:
2 žlici ovsenih kosmičev
1 dcl kokosovega mleka
1 kivi
1 žlica pirinih mueslijev
3 koščki Rawr kakavove tablice z lucumo
Priprava je preprosta. Ovsene kosmiče skuhamo v kokosovem mleku, skuhane kosmiče prestavimo v skodelico in dodamo še ostale sestavine. 
Podjetju Moja Čokolada se še enkrat zahvaljujeva, da sva lahko preizkusili kvalitetno čokolado. :)


Tamara :)6 komentarji:

 1. oo waw te slikce so pa kr za pojeest dobre. Me kr mika, da bi probala, čeprav nisem ravno ljubiteljica čokolade, tale ma pa že ime takšno "rawr" :) Mogoče pa celo probam :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. oooo, hvala :D tole moraš res probat, sploh kakavovo tablico z lucumo, it's to die for! :)

   Izbriši
 2. S temi čokoladkami se da pa res fajn eksperimentirat ja, pa tole je res odličen zajtrk :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. zakon so res, prav ne pričakuješ, da bodo tako dobre, ker ti najprej v oči pade česa vse ne vsebujejo :D

   Izbriši

Thank you for taking your time to comment on our posts, we love to read them and answer back. <3