petek, 16. december 2016

Vafelj bar

Današnja objava je namenjena vsem ljubiteljem sladkih dobrot in zabavnih druženj s prijatelji. Predstavili vam bova enostaven recept za vaflje in navodila za pripravo vafelj bara, nad katerim bodo prijatelji zagotovo navdušeni, dobro pa se lahko odreže tudi na različnih otroških praznovanjih. (Spodaj najdeš tudi video pripravo)

Recept za pripravo vafljev:
❤︎ 2 jajci
❤︎ 1 žlička sladkorja
❤︎ 1 1/2 žličke pecilnega praška
❤︎ 2 skodelici moke
❤︎ 1/4 žličke soli
❤︎ 1/2 žličke cimeta
❤︎ 1/2 skodelice grškega jogurta
❤︎ 1 3/4 skodelice mleka

Postopek:
Najprej premešamo mokre sestavine, nato jim dodamo še suhe sestavine. Vse skupaj še enkrat premešamo in masa je pripravljena za vlivanje v pekač za vaflje.
(Vaflje pečeš po navodilih, ki so priložena pekaču)

Vafelj bar pa seveda ne more biti popoln brez namazov in različnih sadnih, hrustljavih in pregrešnih posipov. Pri tem seveda nimaš omejitev. Za najin vafelj bar sva izbrali:

NAMAZI: viki krema, marmelada, speculas namaz, koksova linolada
SADJE: banana
POSIPI: speculas piškoti, kinder bueno, mandlji, ovseni piškoti s čokolado.


Zadnji korak, ki ga moraš opraviti je, da vse skupaj postrežeš v simpatičnih posodicah in na barvnih krožnikih, mizo opremiš z listki, ki goste usmerijo pri oblikovanju svojega sanjskega vaflja in voilà. Sit back and relax, your job is done. :D
Plus točke za najboljšo gostiteljico oziroma gostitelja lahko pridobiš, če hkrati pripraviš še bar za pripravo slastne vroče čokolade. A več o tem v drugi objavi. Za danes je sladkorja dovolj. ;)

T&N
0 komentarji:

Objavite komentar

Thank you for taking your time to comment on our posts, we love to read them and answer back. <3