nedelja, 18. november 2018

Testirava: SKAZA BOKASHI ORGANKO 2

Živjo!

Na najinem blogu tokrat spet nov zapis. V zadnjem sva se posvetili setu izdelkov Pick&Go podjetja Skaza, tokrat pa sva dobili priložnost, da sva testirali še en njihov izdelek, ki naju je ravno tako navdušil.

Bokashi Organko 2


Bokashi Organko 2 je kuhinjski kompostnik, ki močno olajša kompostiranje bioloških odpadkov. Uporaba je izredno enostavna, in sicer v Bokashija odlagaš biološke odpadke, ob vsaki ponovni uporabi le te potreseš z Bokashi posipom, nato pa vse skupaj tesno zapreš s priloženo tlačilko. Odpadki bodo začeli fermentirati in na dnu kompostnika se bo začela nabirati fermentacijska tekočina, ki jo lahko zmešamo z vodo in pridobimo gnojilo za rože, lahko pa jo uporabimo tudi za čiščenje odtokov. Ostale odpadke lahko nato odstavimo na vrt, oziroma v za to namenjene večje smetnjake.

Več o sami uporabi lahko vidite v posnetku na spodnji povezavi, kjer boste zasledili tudi utrinke s same predstavitve izdelka na podjetju Skaza.

Zakaj sva nad uporabo navdušeni?

- enostavno odlaganje bioloških odpadkov,
- brez širjenja neprijetnih vonjav, zaradi česar lahko brez težav ostaja v kuhinji,
- pozitiven vpliv na okolje,
- odličen izbira za vse, ki živijo v najemniških stanovanjih, v mestih itd.

Zakaj Bokashi Organko 2 ne bo všeč vsakemu posamezniku?

Pri vsakem novem izdelku, ki se pojavi na trgu, se vedno opredelimo tudi glede njegovih prednosti in slabosti. Sami slednjih ne moreva komentirati, ker sva kot uporabnici z njim zelo zadovoljni.
Glede na to, da trenutno živiva podaljšano študentsko življenje in sva cimri, ki sta vsak dan v službi, se v kuhinji ne zadržujeva zelo veliko. Kuhava manj pogosto kot bi si želeli, kar pomeni, da že na splošno ne ustvarjava veliko odpadkov, kadar pa že kuhava, je to za dve osebi, pri čemer proizvajanje odpadkov spet ni ogromno. Iz tega vidika je uporaba Bokashi Organka TOP!

Zdi se nama, da bi ga težje uporabljale številčnejše družine ali družine, ki nimajo veliko članov, a kljub temu ogromno ustvarjajo v kuhinji. Zaradi same velikosti Bokashija bi z uporabo lahko imeli težave, saj bi ga morali prazniti veliko hitreje kot drugi in bi s tem tudi izgubili na ustvarjanju fermentacijske tekočine, ki je drugi najboljši del samega produkta.
Prav tako verjameva, da ljudje, ki živijo v hiši, ki ji pripada velik vrt, raje razmišljajo o večjem kompostniku na samem vrtu.
Tretja skupina ljudi bo verjetno komentirala tudi ceno, a v tem primeru se lahko seveda odločijo tudi za nakup prve serije Bokashi Organka in s tem prav tako pomagajo skrbeti za trajnostni razvoj okolja.

Bokashi Organko kot darilo?

Seveda. Pri tem je potrebno vedeti le, da ga kupite osebi, ki bo vedela, kaj je dejanski namen uporabe, se pravi, da se tudi oseba, ki ji ga boste namenili, zavzema za skrb za boljši jutri. :)Dodatno presenečenje!
Za vse, ki razmišljate o nakupu, pa še dodatno presenečenje. S kodo OURWAYEVERYDAY pri nakupu Bokashi Organko 2 prejmete 1kg Bokashi posipa za fermentacijo GRATIS.

LINK do spletne trgovine: https://www.skaza.si/nasi-izdelki/bokashi-organko-2

Lepo se imejte in se beremo! :)

Tamara in Natalija

0 komentarji:

Objavite komentar

Thank you for taking your time to comment on our posts, we love to read them and answer back. <3